poniedziałek, 2 marca 2015

SZPINAK NA WESOŁO

Szpinak to zielona bomba witaminowa. W 100 gramach szpinaku znajduję się aż 3,3mg żelaza oraz 48mg witaminy C!!! To więcej niż w cytrynie! Zawiera także przeciwutleniacze takie jak luteina i betakaroten, które wspaniale wpływają na wygląd skóry, redukują działanie wolnych rodników i przyczyniają się do opóźniania procesu starzenia się skóry :) Zatem zjedzmy to!!!



Składniki:

- garść szpinaku baby
- pół awokado
- pół pomarańczy
- pół sera camembert lub brie
- 2 łyżki oliwy z oliwek


Szpinak myjemy, osuszamy, wrzucamy na talerz. Awokado, pomarańczę i ser kroimy w kostkę, dorzucamy do szpinaku i polewamy oliwą z oliwek.

POWODZENIA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz