środa, 5 marca 2014

TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM


Przepyszny i prosty makaron z dodatkiem sera z niebieską pleśnią, do którego kiedyś się zupełnie niepotrzebnie uprzedziłam przez niezbyt apetyczną nazwę :)


Składniki:
- makaron tagliatelle
-opakowanie świeżego szpinaku
-ok.100-150g sera z niebieską pleśnią
-350ml śmietanki kremówki 30%
-120g wędzonego łososia
-sól
-pieprz
-gałka muszkatołowa
-oliwa z oliwek

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. W garnuszku podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w tym ser. Łososia kroimy na kawałki. Do głębokiego talerza nakładamy makaron, polewamy sosem, nakładamy szpinak i łososia. Gotowe w 15 minut! :)


POWODZENIA!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz