sobota, 27 lipca 2013

TATAR


Potrawa bardzo kontrowersyjna. Jedni go uwielbiają, inni nienawidzą. Najczęściej jednak pojawia się pytanie "Jak można jeść surowe mięso??" Dla mnie odpowiedź brzmi "Dokładnie tak samo jak surowe warzywa" :)

Składniki:

-opakowanie mięsa na tatar (ja kupuję w lidlu, jest świetne!)
-ogórki kwaszone
-cebula
-żółtko z jajka
-maggi
-sól
-pieprz

Do mięsa dolewamy trochę wody i wyrabiamy na gładką masę. Mięso powinno być śliskie i lekko lepkie. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i 3-4 ogórki. Na koniec dodajemy żółtko i doprawiamy maggi, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem i delektujemy się pysznym smakiem :)

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz