OSTRY KURCZAK PO CHIŃSKU Z MUSEM Z MANGO
Czyli kompozycja ostrego mięsa, delikatnego ryżu i lekko kwaśnego musu... jak zwykle tanio, szybko i przepysznie :)
- pierś z kurczaka
- ryż
- mango
- limonka
- przyprawa do potraw chińskich
- pieprz cayenne albo ostre papryczki
- olej
- czosnek
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w małą kostkę. Marynujemy w przyprawie do dań chińskich (nie żałujemy ;) ) , czosnku, pieprzu cayenne i niewielkiej ilości oleju. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie gotujemy ryż i robimy mus z mango- pokrojone mango wrzucamy do blendera i wyciskamy sok z połowy limonki. Blendujemy na jednolitą masę. Kurczaka smażymy na niewielkim tłuszczu przez około 5 minut.... i gotowe :)
POWODZENIA!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz