Francuska prostota
Kombinowałam co by tu zrobić żeby się nie przemęczyć i... wymyśliłam ;)
Dzisiaj połączenie obiadu i deseru czyli jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :)
Potrzebne będą: (porcja na 2 osoby)
-2 rolki gotowego ciasta francuskiego
-4 parówki
-kilka plastrów sera żółtego
-1 jajko
-sól,pieprz,bazylia
+do deseru- cukier,cynamon,masa krówkowa bądź jakiś dżem
Kroimy ciasto francuskie na pasy, kładziemy na brzegu wzdłuż każdego paska 2 plastry sera żółtego, na to parówkę i zawijamy tak, aby cała parówka była przykryta. Zawinięte parówki kładziemy na blachę wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy, pieprzymy i bazyliujemy (o ile istnieje w ogóle takie słowo ;) ) Szczegóły dotyczące pieczenia są pod spodem ;)
parówki w cieście francuskim |
ciasteczka I |
W zależności od piekarnika powinno się piec od 10 do 15 minut (trzeba po prostu sprawdzać ;) ) w temperaturze około 180 stopni (najczęściej w piekarnikach to 3).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz