sobota, 19 lipca 2014

ROLADKI SCHABOWE Z BOGATYM ŚRODKIEM


czyli super alternatywa dla schabowych :)



Składniki:
-0,5 kg schabu
-masło (około 4 łyżki)
-olej
-szynka
-ser żółty
-sól
-pieprz
-bazylia
-oregano
-2 jajka
-bułka tarta

Mięso myjemy i kroimy na około centymetrowej grubości plastry. Rozbijamy na dość cienko, solimy, pieprzymy z obu stron. Dość miękkie masło mieszamy z bazylią i oregano, ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Na każdy plaster mięsa układamy plaster szynki, smarujemy masłem ziołowym i posypujemy serem. Zwijamy od najwęższego miejsca do najszerszego. Roladkę maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej zasklepiając końce i jeszcze raz do jajka i do bułki tartej i znów formujemy w taki kształt podłużnego oscypka :) Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut na średnim/małym ogniu.

Roladki podałam z ziemniakami w mundurkach i pokrojonym pomidorem :)


POWODZENIA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz